Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.12.2019

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно службовців Уманського комунального підприємства, які підозрюються в одержанні 400 доларів США хабара від громадянина Ізраїля (ФОТО)

Уманською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно виконуючого обов’язків директора Уманського комунального підприємства - начальника  Інспекціі благоустрою м. Умань і старшого інспектора указаної інспекції, які за попередньою змовою вимагали та отримали від громадянина Ізраїля неправомірну вигоду в сумі 400 доларів США за безперешкодне здійснення роздрібної торгівлі продуктами харчування та встановлення рекламних банерів в районі масового знаходження паломників – хасидів по вул. Пушкіна в м. Умані в період святкування Рош Ха Шана.   

Дії обвинувачених кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що незаконні дії службових осіб викрито 02.10.2019 Уманською місцевою прокуратурою спільно з працівниками з працівниками Управління Служби безпеки в Черкаській області та слідчими Уманського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

Наразі прокуратурою вживаються заходи для забезпечення розгляду справи в суді в розумні строки.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

         

кількість переглядів: 1614