Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2019

Повідомлено про підозру 2 жителям Драбівського району, які незаконно вирубували ліс на території Прохорівського лісництва

Драбівським відділом Золотоніської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконної порубки лісу, що заподіяло істотну шкоду, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України.

Установлено, що жителі Драбівського району, у вересні 2019 року, порушуючи встановлений порядок раціонального використання та відновлення лісу, незаконно без спеціального на те дозволу, використовуючи бензопилу, здійснили незаконну порубку декількох дерев вільхи на території «Прохорівського лісництва», розташованому в адміністративно територіальних межах Білоусівськоїсільської ради Драбівського району, чим заподіяли істотну шкоду державі на суму майже 100 тис. грн.

На підставі зібраних у кримінальному провадженні доказів 2 особам 19.12.2019 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 246 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває, підозрюваним загрожує покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.                  

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1464