Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2019

На Черкащині прокуратура ініціювала повернення з незаконного користування 11 приміщень, призначених для навчання та дозвілля дітей

Органами прокуратури Черкаської області постійно вивчається питання дотримання вимог чинного законодавства при використанні нерухомого майна закладів освіти.

Так, упродовж 2019 року прокурорами ініційовано повернення у державну та комунальну власність 11 приміщень, призначених для організації освітнього процесу та дозвілля дітей, вартістю 50,7 млн грн, площею майже 2700 кв. м. На цей час за позовами прокурорів у користування закладів освіти та органів місцевого самоврядування повернуто 7 об’єктів нерухомості загальною вартістю 46,5 млн грн.

Зокрема, прокуратурою встановлено, що наприкінці 2018 року закінчився договір оренди комунального майна - дитячого танцювального майданчика, розташованого в центральній частині м. Умань. Проте, недобросовісний орендар ухилявся від повернення приміщення та намагався набути право власності на його частину в судовому порядку.

Реагуючи на указане порушення, прокурор звернувся до суду з позовом про повернення дитячого майданчика вартістю понад 40 млн грн.

За принципової позиції прокуратури області у ході судового розгляду суб’єктом господарювання зазначене майно повернуто, 20.12.2019 провадження у справі судом закрито.

Уманською міською радою заплановано вжиття заходів щодо реконструкції приміщення та використання його для організації дозвілля дітей.

Питання збереження майна закладів освіти перебуває на постійному контролі органів прокуратури Черкащини.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1600