Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2019

До суду скеровано обвинувальний акт за фактом незаконної порубки лісу на території Маньківського лісництва

Зважаючи на актуальність питання захисту інтересів держави у лісовій галузі органами Уманською місцевою прокуратурою вжито заходів до активізації досудового розслідування територіальними органами Національної поліції кримінальних проваджень у вказаній сфері.

Як результат, прокурорами Маньківського відділу Уманської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 51-річного жителя Маньківського району за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого передбаченого ст. 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України.

За версією слідства обвинувачений у вересні 2019 року, використовуючи бензопилу, незаконно вирізав декілька дерев (породи дуб звичайний та граб) на території Маньківського лісництва Державного підприємства «Уманське лісове господарство», чим завдав державі збитків на суму 52 тис. грн.

З метою забезпечення відшкодування збитків, спричинених кримінальним правопорушенням, прокурором у кримінальному провадженні в інтересах держави до суду готується позов.

Довідково: за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1536