Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2019

Взято під варту зловмисників, які підозрюються у вчиненні низки крадіжок в м. Умань

Уманською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальних провадженнях за фактом серійних крадіжок, вчинених групою осіб, які обкрадали помешкання уманчан протягом декількох років.

В результаті проведення ряду оперативних заходів установлено, що до вчинення цих крадіжок причетні троє жителів Уманського району. За версією слідства зловмисники заздалегідь розподіляли між собою ролі і функції, готуючись до злочинної діяльності, та домовлялися між собою про вчинення крадіжок майна із житлового будинку за місцем проживання. Один з них займався збором інформації, визначався з місцем майбутньої крадіжки, з’ясовував, коли саме господарів не буде вдома, та передавав інформацію спільникам, які в подальшому проникали в помешкання потерпілих і викрадали цінне майно.

Двох учасників злочинної групи затримано в порядку ст.208 КПК України. Місцезнаходження третього наразі встановлюється.

Під час обшуку в їхніх помешканнях виявлено та вилучено набори відмичок, золоті прикраси, будівельну та побутову техніку, зброю, грошові кошти в сумі майже 21 тис. доларів США та 18 700 грн, а також інші викрадені речі.

На підставі зібраних у провадженні доказів затриманим повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно, за попередньою змовою групою осіб та поєднане з проникненням у житло) Кримінального кодексу України.

Крім того, одному з них повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 186 (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з проникненням у житло) Кримінального кодексу України.

Прокурор Уманської місцевої прокуратури клопотав перед судом щодо обрання підозрюваним  запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Суд задовольнив вказане клопотання у повному обсязі.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває та перебуває на контролі Уманської місцевої прокуратури.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1362