Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2019

Прокуратура повідомила про підозру жителям м. Умань, які ймовірно незаконно заволоділи земельними ділянками, діючи спільно з працівниками Держгеокадастру

У віторок, 17.12.2019, прокуратурою Черкаської області спільно з Головним управлінням Національної поліції в Черкаській області 12 особам повідомлено про підозру у незаконному заволодінні землею в м. Умань Черкаської області, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах), ч.ч. 3, 4 ст. 358 (підроблення документів, вчинене за попередньою змовою групою осіб, та використання завідомо підробленого документа), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Слідством установлено, що жителі м. Умань, діючи спільно із службовими особами Головного управління Держгеокадастру в м. Умань та Уманського району, незаконно заволоділи шляхом підроблення офіційних документів, у тому числі державних актів про право власності на землю, дванадцятьма земельними ділянками на території м. Умань, достовірно знаючи, що Уманською міською радою рішення про виділення цих земельних ділянок не приймалися. У подальшому підозрювані реалізовували земельні ділянки добросовісним набувачам.

Унаслідок незаконних дій підозрюваних із власності територіальної громади м. Умань вибуло 1,5 га землі вартістю близько 40 млн грн.

На цей час прокуратурою області вживаються заходи представницького характеру з метою повернення незаконно відчуженої землі у власність територіальної громади.

Довідково: за вчинення інкримінованих кримінальних правопорушень підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавленню волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 1297