Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2019

Прокуратурою захищено інтереси держави в бюджетній сфері під час реконструкції скульптури воїна-визволителя часів Другої світової війни

Смілянською місцевою прокуратурою, реалізовуючи законодавчо надані повноваження, виявлено факт неналежного виконання умов договору, укладеного між виконавчим комітетом Вільшанської селищної ради та фізичною особою-підприємцем на реконструкцію скульптури воїна-визволителя часів Другої світової війни на братській могилі в смт Вільшана Городищенського району.

Встановлено, що скульптура, яка є предметом вказаного договору, профінансованого за бюджетні кошти на понад 93 тис. грн, виготовлена виконавцем робіт з порушенням технології, передбаченої умовами договору та з матеріалів, непридатних для вуличної експлуатації, що мало наслідком її руйнування.

Факт неналежного виконання договірних зобов’язань в частині якості виконаних робіт підтверджено проведеною у кримінальному провадженні судовою мистецтвознавчою експертизою.

У зв’язку з очевидним порушенням державних інтересів щодо ефективного та раціонального використання бюджетних коштів, прокурор звернувся до суду з позовною заявою про зобов’язання фізичної особи-підприємця безоплатно усунути недоліки в роботі, виконаній за кошти місцевого бюджету.

В ході судового розгляду справи за вказаним позовом, ураховуючи принципову позицію прокуратури, відповідач добровільно належним чином виконав умови договору, виготовивши та встановивши скульптуру воїна-визволителя часів Другої світової війни на братській могилі в смт Вільшана.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1626