Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2019

За бажання легкої наживи неповнолітня дівчина постане перед судом

Органами прокуратури області постійно приділяється увага профілактиці кримінальних правопорушень серед неповнолітніх, застосуванню належної правової процедури до підлітків, які потрапили у конфлікт із законом.  

Так, прокуратурою забезпечено процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення неповнолітньою відкритого заволодіння майном потерпілої, поєднаного із насильством, небезпечним для здоров'я особи.

Установлено, що 17-річна дівчина з корисливою метою здійснила неподалік закладу торгівлі напад на потерпілу, під час якого заподіяла останній тілесні ушкодження та незаконно заволоділа її майном.

Дії обвинуваченої кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для здоров'я особи, яка зазнала нападу (розбій) Кримінального кодексу України.

На цей час досудове розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до Соснівського районного суду м. Черкаси.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 187 КК України передбачає покарання у вигляді позавлення волі на строк від 3 до 7 років. 

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1715