Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2019

За апеляційною скаргою прокуратури судом збільшено суму застави для підозрюваного у протиправному заволодінні майном приватного товариства

За принципової позиції прокуратури Черкаської області колегією суддів судової палати у кримінальних справах Черкаського апеляційного суду частково задоволено апеляційну скаргу прокурора та збільшено суму застави до колишнього директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю, який підозрюється у протиправному заволодінні майном товариства, в тому числі часткою їх засновників (п’яти громадян Федеративної Республіки Німеччина), шляхом вчинення правочинів з використанням підроблених документів, що заподіяло останнім шкоду в розмірі більш як 10 млн 118 тис. грн, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації), ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

У ході проведення досудового розслідування слідчим суддею Придніпровського районного суду м. Черкаси підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 38  420 грн.

Не погоджуючись з винесеним рішенням суду, прокурором у кримінальному провадженні внесено апеляцію, за результатами розгляду якої апеляційним судом збільшено для підозрюваного суму застави в розмірі 2 017 050 грн.

На цей час у підозрюваного є не більше 5 днів для внесення коштів на рахунок судової адміністрації.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1420