Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2019

Посадовим особам Черкаської міської ради повідомлено про підозру в службовому недбальстві під час ремонту доріг

Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків посадовцями Черкаської міської ради, за ознаками  кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

На підставі зібраних у кримінальному провадженні доказів 29.11.2019 про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, повідомлено 2 службовим особам департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради.

Установлено, що внаслідок їхньої службової недбалості, що стала можливою через несумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, міською радою, як замовником робіт по ремонту вулично-дорожньої мережі міста Черкаси, перераховано кошти за договором неналежній стороні, в результаті чого підрядник зміг уникнути сплати податків, а місцевий та державний бюджети України не доотримали більш як 1,5 млн грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Правопорушення виявлено відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури області спільно з відділом БКОЗ Управління СБ України в Черкаській області та слідчим управлінням ГУНП в Черкаській.

Довідково: за вчинене кримінальне правопорушення особам загрожує від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1881