Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2019

Взято під варту зловмисника, який підозрюється у вчиненні замаху на вбивство власника бару в м. Монастирище

Уманською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом незакінченого замаху на умисне вбивство, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15 ч. 1 ст. 115 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що 34-річний киянин, перебуваючи в одному з барів в м. Монастирище Черкаської області, умисно, на ґрунті раптово виниклого конфлікту, маючи намір на позбавлення життя 31-річного власника зазначеного бару, наніс останньому декілька ударів ножем в область стегна та щелепи, однак свій злочинний умисел, направлений на позбавлення життя потерпілого, не довів з причин, які не залежали від його волі.

Вжитими слідчими (розшуковими) заходами правопорушника встановлено та доставлено до органу досудового розслідування. На підставі зібраних у провадженні доказів указаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15 (замах на злочин) ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Уманським міськрайонним судом підозрюваному обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо повного, всебічного та неупередженого дослідження всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, прийняття законних та обґрунтованих процесуальних рішень у розумні строки.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 115 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п´ятнадцяти років.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1507