Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2019

За втручання прокуратури попереджено безпідставне надання в оренду земельної ділянки водного фонду

В ході здійснення представницької діяльності прокуратура запобігла незаконному наданню в оренду земельної ділянки водного фонду  державної форми власності.

Зокрема, Смілянською місцевою прокуратурою за наслідками моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень здійснено вступ у справу господарського суду міста Києва за позовом одного з товариств до Черкаської обласної державної адміністрації про визнання укладеною додаткової угоди до договору оренди земельної ділянки водного фонду державної форми власності.

Установлено, що під час використання земельної ділянки, призначеної для експлуатації та догляду за гідротехнічними спорудами і каналами, суб’єктом господарювання порушено законодавчо встановлену процедуру в частині реєстрації речових прав на нерухоме майно та укладення відповідного договору оренди землі.

Звертаючись до суду з позовом про визнання укладеної додаткової угоди до договору оренди, існування якого не підтверджено жодними доказами, позивач намагався узаконити протиправне використання земельної ділянки, що суперечило вимогам чинного земельного законодавства та зачіпало інтереси держави в особі Черкаської облдержадміністрації.

На їх захист до господарської справи вступив прокурор, зайнявши принципову позицію, яка підтримана господарським судом м. Києва. У задоволенні позовної заяви товариства відмовлено, чим попереджено незаконне надання землі державної власності.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1271