Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2019

До 10 років позбавлення волі засуджено винуватця дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула молода жінка та дитина

 

Сьогодні, 15.11.2019, Придніпровським районним судом міста Черкаси завершено судовий розгляд резонансного кримінального провадження за обвинуваченням 39-річного харків’янина у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що 24.07.2018 чоловік, керуючи автомобілем «BMW 318І», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, рухаючись по вулиці В’ячеслава Чорновола перед регульованим перехрестям із вулицею Чайковського, порушуючи Правила дорожнього руху, допустив зіткнення з автомобілем, який стояв перед регульованим пішохідним переходом, на заборонний сигнал світлофора.

Після зіткнення некерований автомобіль вчинив наїзд на пішоходів, які в цей час переходили проїзну частину по пішохідному переходу.
Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинула молода жінка та 4-річний малюк.

За принципової та виваженої позиції прокуратури, результатом тривалого та складного судового розгляду став вирок, яким чоловіка засуджено до 10 років позбавлення волі. Останнього взято під варту з зали суду.

Наразі вирок не вступив в законну силу та вивчатиметься прокуратурою на предмет його законності, наявності підстав для оскарження.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1360