Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2019

За позовом прокурора до місцевого бюджету судом стягнуто понад 250 тис. грн недоотриманих коштів за використання земельної ділянки комунальної власності

Золотоніською місцевою прокуратурою у ході представницької діяльності виявлено факт порушення інтересів держави в особі Канівської міської ради, якою недоотримано понад 250 тис. грн за користування земельною ділянкою комунальної власності.

Після укладення з Канівською міською радою договору оренди земельної ділянки під нерухомістю до 2052 року, на підставі договору купівлі-продажу у 2015 році змінився власник нерухомого майна, яке знаходиться на орендованій земельній ділянці.

При цьому, новий власник законодавчо встановленим обов’язком укласти договір оренди земельної ділянки знехтував, орендну плату за користування землею з часу придбання нерухомості не сплачував, чим позбавив місцевого бюджету очікуваних коштів.

Оскільки претензії про сплату заборгованості з орендної плати, направлені  Канівською міською радою порушнику, залишилися ним без реагування, до суду за стягненням коштів в установленому законом порядку звернувся прокурор.

Господарським судом Черкаської області позов прокурора задоволено, що відповідає державним інтересам в частині наповнення місцевого бюджету.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1500