Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.11.2019

Судитимуть жителя Черкащини, який обвинувачується в незаконному позбавленні волі малолітньої дитини

На постійному контролі прокуратури Черкаської області перебуває питання щодо дотримання законів під час досудового розслідування та підтримання обвинувачення у кримінальних провадженнях про діяння, в яких законом України про кримінальну відповідальність окремо передбачено захист прав і свобод неповнолітньої особи.

Так, прокуратурою забезпечено процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення жителем Черкащини злочину щодо малолітньої дитини, за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі, вчинене щодо малолітньої) Кримінального кодексу України.
Установлено, що навесні 2019 року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, чоловік заманив дівчинку у власний будинок, а в подальшому, утримуючи силою, перешкоджав дитині вільно залишити його помешкання. Завдяки опору малолітньої і крикам, які почули сусіди, правопорушник припинив свої дії.

Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до суду.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 146 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позавлення волі на той самий строк.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2043