Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2019

Відкрито кримінальне провадження за фактом неподання колишнім працівником патрульної поліції декларації

Прокуратурою Черкаської області за результатами розгляду матеріалів обґрунтованого висновку Національного агентства з питань запобігання корупції  (далі НАЗК) 06.11.2019 внесено відомості до ЄРДР за фактом умисного неподання колишнім працівником управління патрульної поліції в місті Черкаси Департаменту патрульної поліції Національної поліції України декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави.

Установлено, що інспектор патрульної поліції, будучи звільненим зі служби в органах Національної поліції України, умисно не подав при звільненні з посади декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави, чим порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції».

У подальшому, незважаючи на отримане від НАЗК відповідне повідомлення,  умисно не подав зазначену декларацію у передбачений законодавством строк.

Проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні доручено слідчим територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві.

Наразі процесуальним керівником прокуратури Черкаської області надано низку вказівок, спрямованих на встановлення фактичних обставин події, вживаються заходи щодо забезпечення прийняття законного й неупередженого процесуального рішення.

Довідково: за вчинене кримінальне правопорушення особі загрожує покарання у вигляді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1573