Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2019

Залишено в силі судове рішення за позовом прокуратури про стягнення до бюджету коштів пайової участі

Північним апеляційним господарським судом відмовлено в задоволенні заяви відповідача про перегляд за нововиявленими обставинами  рішення господарського суду Черкаської області про задоволення позову Черкаської місцевої прокуратури щодо стягнення до міського бюджету Черкас понад 460 тис грн заборгованого внеску пайової участі забудовника у розвитку інженерно – транспортної інфраструктури міста.

Побудувавши ІІ чергу багатоповерхівки на розі вулиць Припортової та Гагаріна в м. Черкаси, забудовник з березня минулого року не виконував обов’язок щодо сплати відповідного внеску, чим позбавив очікуваного доходу місцевий бюджет.

Вказане стало підставою для звернення до суду за захистом державних інтересів в особі Черкаської територіальної громади прокурора, який вимагав стягнути з недбалого суб’єкта господарювання суму заборгованого внеску з урахуванням 3% річних, інфляційних збитків та пені.

За результатами судового розгляду справи позов прокурора задоволено, заборговані кошти підлягають стягненню до бюджету на користь Черкаської міської ради.

Забудовником з метою уникнення фінансових витрат рішення господарського суду Черкаської області оскаржено за нововиявленими обставинами, пов’язаними зі зміною ставок пайової участі, прийнятих після його винесення.

Хибність позиції відповідача доведено прокуратурою в ході перегляду справи суду, яким рішення суду першої інстанції, що відповідає державним інтересам в бюджетній сфері, залишено в силі. Рішення перебуває на примусовому виконанні в органах ДВС, хід якого контролюється органами прокуратури.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1305