Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2019

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно приватного оцінювача, яка занизила вартість дошкільного навчального закладу

За результатами досудового розслідування Черкаською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно приватного оцінювача, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням установлено, що обвинувачена, зловживаючи своїми повноваженнями оцінювача, умисно занизила в інтересах підприємства, директором та засновником якого вона є, вартість об’єкту оцінки – дошкільного навчального закладу з 8,9 млн грн до 6,1 млн грн, чим спричинила тяжкі наслідки охоронюваним законам інтересам власника нерухомого майна у вигляді збитків на загальну суму понад 2,8 млн грн.

Довідково: за вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365-2 КК України, обвинуваченій загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна або без такої.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1687