Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2019

Медичним працівникам повідомлено про підозру у неналежному виконанні професійних обов'язків

Під процесуальним керівництвом Черкаської місцевої прокуратури здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками, що спричинило тяжкі наслідки для новонародженої дитини.

У ході слідства з’ясовано, що медичні працівники одного з закладів міста Черкаси при лікуванні новонародженої дівчинки неналежно виконали свої професійні обов’язки, внаслідок недбалого та несумлінного до них ставлення, що в сукупності призвело до невиправних змін обличчя дитини. 

З урахуванням встановлених досудовим розслідуванням даних, двом медичним працівникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником, якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому) Кримінального кодексу України.

На цей час вживаються заходи щодо повного та всебічного з’ясування обставин вчинення кримінального правопорушення й застосування до осіб, які його вчинили, належної правової процедури.  

Додатково: санкція указаної статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1726