Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2019

За апеляцією прокуратури скасовано виправдувальний вирок стосовно жінки, яка обвинувачується у вбивстві свого неповнолітнього сина

Ухвалою Кропивницького апеляційного суду від 03.10.2019 за апеляційною скаргою прокурора скасовано вирок Придніпровського районного суду м. Черкаси від 18.02.2019, яким громадянку К. визнано невинуватою та виправдано через недоведеність, що кримінальне правопорушення, передбачене п. 2 ч. 2  ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, вчинено обвинуваченою.

Органом досудового розслідування громадянка К. обвинувачується в тому, що вона 03.03.2015, знаходячись за місцем свого проживання в квартирі, що в м. Черкаси, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин до свого малолітнього сина, 2008 року народження, що виникли внаслідок поганої поведінки останнього, умисно нанесла хлопчику один удар тупим предметом в область тім’яної ділянки голови, після чого, застосовуючи фізичну силу, умисно стиснула руками шию останнього та почала душити до того часу, коли дитина перестала подавати ознаки життя. Внаслідок тяжких тілесних ушкоджень потерпілий помер.

За результатами судового розгляду кримінального провадження стосовно К. 18.02.2019 Придніпровським районним судом м. Черкаси ухвалено виправдувальний вирок, який оскаржено в апеляційному порядку прокурором, який здійснював повноваження прокурора у кримінальному провадженні у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням.

За результатами апеляційного розгляду, вказане реабілітуюче рішення скасовано, та з огляду на допущені порушення кримінального процесуального закону під час судового розгляду, призначено новий розгляд кримінального провадження в суді першої інстанції.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1524