Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2019

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно 4 членів злочинного угруповання, які збували черкасцям психотропну речовину

Прокуратурою Черкаської області затверджено та до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням 4 членів організованої групи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Установлено, що члени злочинного угруповання, до складу якого входило 4 жителі м. Черкаси, з травня 2019 року до 09.07.2019, на території м. Черкаси займалися злочинною діяльністю, пов’язаною з придбанням, зберіганням, перевезенням з метою збуту та збутом психотропної речовини, обіг якої обмежено, - амфетаміну.

У ході проведення обшуків працівниками правоохоронних органів виявлено та вилучено близько 500 грамів психотропної речовини, пакети для розфасовки вказаної речовини, електронні ваги, грошові кошти, які залучалися для проведення оперативних закупок, а також близько 30 тис грн, отриманих від незаконної діяльності.

Діяльність організованої групи припинена працівниками прокуратури області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань та слідчого управління ГУНП в Черкаській області. 

За вчинене зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1391