Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2019

До суду скеровано справу стосовно керівника підприємства, який обвинувачується у заволодінні державних коштів

За наслідками досудового розслідування Звенигородською місцевою прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно керівника одного із підприємств області, основним видом діяльності якого є спеціалізовані будівельні роботи та будівництво житлових і нежитлових будівель.

Указана особа обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 (заволодіння чужим майно шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, яке вчинено у великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідування установлено, що обвинувачений зловживаючи своїм службовим становищем, незаконно заволодів державними грошовими коштами місцевого бюджету на загальну суму понад 344 тис грн, які перераховано останньому в якості оплати за виконання робіт по капітальному ремонту (заміні дерев’яних вікон та дверей) в одному із дошкільних навчальних закладів Тальнівського району Черкаської області. 

За вчинення злочину особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1562