Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2019

У Черкасах судитимуть місцевого жителя за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину

За наслідками досудового розслідування Черкаською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 21-річного жителя м. Черкаси, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) та ч. 1 ст. 384 (завідомо неправдиве показання) Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням установлено, що обвинувачений, перебуваючи в Черкаському відділі поліції ГУНП в Черкаській області, повідомив слідчому завідомо неправдиву інформацію про вчинення стосовно нього злочину, який полягав у незаконному заволодінні його транспортним засобом. Як з’ясувалося, останній здійснив обмін свого автомобіля на інший у м. Кропивницький. В подальшому, він же надав слідчому завідомо неправдиві показання про вчинення зазначеного вище злочину, що не відповідало дійсності.

За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 383 КК України, зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 2 (двох) років, а за ч. 1 ст. 384 КК України – у виді обмеження волі на строк до 2 (двох) років.

Прес-служба прокуратури Черкаської області                          

 

 

кількість переглядів: 1597