Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2019

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Шполянщини, який здійснював незаконну порубку дерев у лісництві

Зважаючи на актуальність питання захисту інтересів держави у сфері охорони навколишнього природного середовища, особливо у лісовій галузі, Смілянською місцевою прокуратурою вживаються заходи до активізації досудового розслідування органами поліції кримінальних проваджень вказаної категорії.

Так, Смілянською місцевою прокуратурою забезпечено процесуальне керівництво та скеровано до суду обвинувальний акт за фактом незаконної порубки лісу, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 246  (незаконна порубка дерев) Кримінального кодексу України.

Установлено, що в червні поточного року 49-річний житель Шполянського району на території, що відноситься до Капітанівського лісництва Кам’янського лісового господарства, самовільно без передбачених законодавством дозволів вчинив рубку дерев, завдавши навколишньому природньому середовищу істотної шкоди в сумі майже 54 тисячі гривень.

Знаряддя вчинення злочину, а саме бензопили, сокири, а також трактор та причіп, на якому зловмисник намагався вивезти деревину, вилучено.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, арешту до 6 місяців, обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1497