Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2019

Судитимуть колишнього директора філії ДП «Черкаський облавтодор», який обвинувачується в зловживанні службовим становищем

За наслідками досудового розслідування прокуратурою Черкаської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього директора філії «Драбівський райавтодор» ДП «Черкаський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 358 (зловживання службовим становищем всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам та у підробленні документів, з метою використання їх підроблювачем, вчинене повторно) Кримінального кодексу України.

Слідством установлено, що вказаний посадовець безпідставно залучив працівників, машини та механізми філії «Драбівський райавтодор» ДП «Черкаський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», які замість приватного підприємства, керівником якого є його батько, практично безоплатно, силами та засобами державного підприємства виконали ремонтні роботи дорожнього покриття в селах Ленінське та Великий Хутір Драбівського району, селі Синявка Канівського району, внаслідок чого державі спричинено збитки на загальну суму майже 224 тис. грн.

Неправомірні дії колишнього керівника вказаної філії викрито прокуратурою області спільно з працівниками слідчого управління Головного управління Національної поліції в Черкаській області та Управління Служби безпеки в Черкаській області.

Довідково: за вчинене особі загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2190