Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2019

До суду скеровано справу за обвинуваченням директора смілянського товариства у заволодінні понад півмільйона гривень бюджетних коштів

Смілянською місцевою прокуратурою забезпечено процесуальне керівництво та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з товариств  міста Сміла, який обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах), ч. 1 ст. 366 службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Слідством установлено, що обвинувачений під час проведення товаристом будівельних робіт будівлі дитячого навчального закладу в селі Ротмистрівка Смілянського району, зловживаючи своїм службовим становищем, маючи умисел на привласнення бюджетних коштів, склав завідомо неправдиві офіційні документи щодо проведених будівельних робіт, в які вніс завищені обсяги виконаних робіт, посвідчив їх своїм підписом і відтиском печатки товариства, а після здійснення замовником оплати заволодів бюджетними коштами в сумі понад 500 тис. грн.

Довідково: за вчинене особі загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1819