Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2019

Директор товариства та його пособник підозрюються у заволодінні 287 тис. грн під час ремонтних робіт покрівлі дитячого садочку

Черкаською місцевою прокуратурою зібрано достатньо доказів, на підставі яких директору приватного підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Установлено, що підозрюваний за попередньою змовою з фізичною особою – підприємцем, вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів з виконання робіт капітального ремонту покрівлі одного з дошкільних навчальних закладів міста Черкаси та заволодів коштами місцевого бюджету в розмірі 287 тисяч гривень, чим спричинили матеріальну шкоду охоронюваним державним інтересам в особі Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Пособнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

На цей час у кримінальному провадженні проводяться необхідні першочергові слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне й неупереджене з’ясування всіх обставин події.

Довідково: за вчинення вказаних кримінальних правопорушень передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1776