Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2019

Депутата Черкаської обласної ради та посадовця фіскальної служби визнано винними у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією

Черкаською місцевою прокуратурою спільно з працівниками Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України ініційовано питання про притягнення до адміністративної відповідальності депутата Черкаської обласної ради, а також головного державного ревізора - інспектора Головного Управління Державної Фіскальної служби у Черкаській області за порушення вимог фінансового контролю.

Прокуратурою доведено винуватість указаних вище осіб у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, за ч. 2 ст. 172-6 (порушення вимог фінансового контролю) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Установлено, що депутат Черкаської обласної ради у 2018 році отримав об’єкти нерухомого майна, а саме - земельну ділянку вартістю 120 тис. грн і житловий будинок вартістю 414 тис. грн й у встановленому законом порядку не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни у своєму майновому стані.

Крім того, встановлено, що головний державний ревізор - інспектор ГУ ДФС у Черкаській області наприкінці 2017 року набув у власність автомобіль вартістю 118 тис. грн, а також отримав дохід від продажу автомобіля в сумі 294 тис. грн, проте у встановлений законом строк не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни у своєму майновому стані.

За принципової позиції прокурора Соснівським районним судом м. Черкаси 28.08.2019 указаних посадовців визнано винними у вчиненні адміністративних правопорушень та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу розміром 3 400 грн кожному.

На цей час судові рішення не набрали законної сили.
      
Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1917