Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2019

Повідомлено про підозру зловмиснику, який вчинив розбійний напад і грабіж на Уманщині

Уманською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні стосовно 36-річного жителя Київської області, який 19.08.2019 з метою незаконного заволодіння чужим майном, наніс тілесні ушкодження працівнику товариства мисливців та рибалок «Уманське», викрав мисливську рушницю «ТОЗ-34», належну останньому, після чого із викраденим майном зник з місця події.

У подальшому, продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на незаконне збагачення, із застосуванням викраденої раніше мисливської зброї, перебуваючи в лісосмузі поблизу с. Собківка Уманського району Черкаської області, заволодів коштами та іншим майном місцевого жителя.

Вжитими слідчими (розшуковими) діями місцезнаходження особу правопорушника встановлено та затримано згідно з вимогами ст. 208 КПК України.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 186 (грабіж) ч. 1 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

На цей час вирішується питання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо повного, всебічного та неупередженого дослідження всіх обставин вчинення кримінальних правопорушень, прийняття законних та обґрунтованих процесуальних рішень у розумні строки.    

Довідково: санкція ч. 2 ст. 186 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення полі на строк від 4 до 6 років, ч. 1 ст. 187 КК України - позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

 Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1699