Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2019

Прокурори Черкащини під час тренінгу підвищували професійний рівень з розгляду та вирішення звернень

З метою належної організації роботи з розгляду та вирішення звернень, депутатських документів, особистого прийому громадян і забезпечення доступу до публічної інформації в органах прокуратури, прокуратурою Черкаської області заплановано проведення нового виду навчального заходу - тренінгу на тему: «Застосування здобутих теоретичних знань у ході розгляду та вирішення звернень, запитів на публічну інформацію, депутатських документів і особистого прийому в органах прокуратури». 

Зазначений тренінг 16.08.2019 проведено у Черкаській регіональній прокуратурі за участі прокурорів місцевих прокуратур, які призначені на посади за результатами конкурсу в 2019 році. 

Відкриваючи тренінг, начальник відділу прокуратури області Юлія Катернога наголосила на необхідності належної організації роботи з розгляду звернень в місцевих прокуратурах, звернувши увагу на застосуванні найбільш оптимальних шляхів практичної реалізації прокурорської діяльності при роботі зі зверненнями громадян, згідно з положеннями законів України «Про прокуратуру», «Про звернення громадян», «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». 

Під час тренінгу проведено тестування з метою встановлення рівня знань нормативно-правових документів прокурорів місцевих прокуратур, обговорено проблемні питання, які виникають у ході розгляду звернень й скарг, виконано практичні завдання (безпосередній розгляд звернень, заяв, скарг і запитів). 

Крім того, працівникам місцевих прокуратур оголошено рекомендації та практичні поради задля підвищення ефективності роботи з розгляду й вирішення звернень, депутатських документів, запитів на отримання публічної інформації, озвучено напрацьовані теорією та вивірені практикою організаційно-правові засади вивчення існуючих проблем. 

Також у ході проведеного тренінгу підвищено професійний рівень учасників, проведено обмін думками та досвідом щодо найбільш ефективного розв’язання прокурорами проблем відвідувачів.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1381