Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2019

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Смілянщини, який обвинувачується в контрабанді культурних цінностей

Прокуратурою Черкаської області за наслідками досудового розслідування яке здійснювалося слідчим відділом Управління Служби безпеки України в еркаськш області, затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Смілянщини, який намагався перемістити через державний кордон України культурні цінності.

Встановлено, що місцевий житель за попередньою домовленістю з іншою особою, планував переправити через державний кордон України з приховуванням від митного контролю, сімдесят п’ять предметів археології та старовини, виготовлених із заліза та бронзи, які останній здобув під час археологічного пошуку та розкопок на територіях Смілянського і Кам’янського районів Черкаської області. Згідно з проведеними експертизами, зазначені предмети відносяться до культурних цінностей та мають історичне значення.

Дії останнього кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 (замах на контрабанду) Кримінального кодексу України.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років з конфіскацією предметів контрабанди.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1688