Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.08.2019

За фактом ДТП, у якій загинув байкер з Одещини, відкрито та розслідуються 2 кримінальні провадження

Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом дорожньо – транспортної пригоди, яка мала місце 04.08.2019, в результаті якої загинув 29-річний житель Одеської області, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.

Нагадуємо, що 04.08.2019, у денний час, 29-річний житель Одеської області, керуючи мотоциклом «Харлі Девідсон» та рухаючись по автодорозі Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань, зі сторони м. Черкаси у напрямку м. Сміла, знаходячись неподалік АЗС «WOG», допустив падіння керованого транспортного засобу.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди водій, знаходячись в приміщенні КНП «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги Черкаської міської ради», помер.

За вказаним фактом слідчим управлінням Головного управління Національної поліції ГУНП в Черкаській області розпочато досудове розслідування за ст. 286 КК України.

Крім того, розпочато досудове розслідування за фактом порушення правил, норм і стандартів, що стосуються убезпечення дорожнього руху, вчинене особою, відповідальною за будівництво, реконструкцію, ремонт чи утримання автомобільних доріг, або особою, яка виконує такі роботи, якщо це порушення спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, тяжке тілесне ушкодження або смерть, за ст. 288 КК України.

На цей час досудове розслідування в кримінальних провадженях триває, вживаються заходи щодо повного, всебічного та неупередженого дослідження всіх обставин вчинення кримінальних правопорушень та його закінчення в розумні строки.

Процесуальним керівником у кримінальних провадженях слідчому надано вказівки щодо проведення слідчих (розшукових) та процесуальних дій.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2066