Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2019

Двох малолітніх порушників притягнуто до відповідальності за вчинення наруги над могилами

Органами прокуратури області постійно приділяється увага профілактиці кримінальних правопорушень серед неповнолітніх, виявленню причин і умов, що сприяють негативним проявам у підлітковому середовищі.

Так, прокуратурою забезпечено підтримання обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно 2 малолітніх осіб, які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України.

Установлено, що малолітні в квітні 2019 року, з хуліганських мотивів, за попередньою змовою пошкодили пам’ятники та хрести на 12 могилах на території кладовища в одному з сіл Катеринопільського району Черкаської області. 

Ухвалою Катеринопільського районного суду Черкаської області до  малолітніх порушників застосовано передбачені законом України про кримінальну відповідальність заходи впливу за вчинення вказаного злочину та, враховуючи недосягнення віку кримінальної відповідальності, до підлітків застосовано примусові заходи виховного характеру у вигляді обмеження дозвілля й встановлення особливих вимог до поведінки.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1791