Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2019

До суду скеровано обвинувальний акт за розтрату бюджетних коштів службовими особами

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури області 31.07.2019 скеровано до суду  обвинувальний акт щодо 3  осіб, обвинувачених за ч. 3 ст. 191 КК України, за фактом розтрати бюджетних коштів м. Жашкова Черкаської області.

Досудовим розслідуванням установлено, що один з керівників Жашківської міської ради Черкаської області, вступивши в злочинну змову з директором виробничого управління житлово – комунального господарства      м. Жашкова, під час придбання трактору та комплектуючих до нього для потреб громади, заручившись допомогою директора товариства, яке здійснювало його продаж, штучно завищили вартість придбаного обладнання. Зазначені протиправні дії призвели до розтрати бюджетних коштів в загальній сумі майже 75 тисяч гривень.

Злочинну діяльність вказаних осіб викрито прокуратурою області спільно з СУ ГУНП в Черкаській області та працівниками УЗЕ в Черкаській області ДЗЕ НП України. 

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 1270