Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2019

За розбійний напад неповнолітньому зловмиснику оголошено підозру

Органами прокуратури області постійно приділяється увага профілактиці кримінальних правопорушень серед неповнолітніх, виявленню причин і умов, що сприяють негативним проявам у підлітковому середовищі, а також профілактиці правопорушень стосовно дітей. 

Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактами відкритого заволодіння майном двох громадян, у тому числі неповнолітнього, із застосуванням насильства за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 186 (грабіж), ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

У ході слідства з’ясовано, що до вчинення кримінальних правопорушень причетний неповнолітній, раніше судимий житель Кіровоградської області, 2002 р.н., який 26.12.2018 в місті Черкаси з невстановленими на цей час слідством особами із застосуванням насильства, у тому числі небезпечного для життя та здоров’я, заволодів майном потерпілих.

Неповнолітньому зловмиснику 24.07.2019 повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 187 КК України.

На цей час вирішується питання про обрання стосовно підозрюваного запобіжного заходу.

Довідково: санкція тяжчого із злочинів передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 7 до 10 років із конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 1500