Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.07.2019

Дотримання вимог чинного законодавства України при використанні земельних ділянок закладів освіти перебуває на постійному контролі органів прокуратури

Органами прокуратури області постійно вивчається питання дотримання вимог чинного законодавства України в ході розпорядження земельними ділянками навчальних закладів.

Так, встановлено, що однією із сільських рад Канівського району, як засновником та органом управління дошкільного навчального закладу, не вжито заходів для оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку площею 0,5 га.

Вказане створює передумови для зловживань під час розпорядження зазначеною земельною ділянкою, ризики для нормального функціонування закладу та навчального процесу і може призвести до негативних наслідків, а також порушення прав дітей.

З огляду на виявлену бездіяльність, місцева прокуратура звернулася з позовною заявою до суду з вимогою зобов’язати орган місцевого самоврядування вжити заходів, оформивши правовстановлюючі документи на вказану земельну ділянку.

Черкаським окружним адміністративним судом 24.07.2019 задоволено позовні вимоги прокурора в повному обсязі.

Після набрання рішенням законної сили прокуратурою буде вжито заходів для організації його виконання в примусовому порядку.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 1315