Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.07.2019

У Черкасах молодик, представляючись працівником соціальної установи, заволодів майном літньої жінки та наніс тілесні ушкодження, від яких остання померла

Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 187 (розбій) та ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого)  Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням установлено, що 21-річний молодик, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, представившись працівником соціальної державної установи «Теплоенергозбереження», проник до квартири жінки похилого віку, відволікши її увагу, умисно вчинив розбійний напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із  насильством, небезпечним для життя та здоров'я особи, яка зазнала нападу, а саме наніс декілька ударів кулаком в обличчя, в результаті чого вона впала на підлогу і перестала чинити опір.

Після чого нападник обшукав приміщення квартири та заволодів майном потерпілої на загальну суму понад 39 тисяч гривень.

Унаслідок отриманих тілесних ушкоджень жінка, не приходячи до свідомості, померла в лікарні.  

У ході обшуку за місцем проживання нападника знайдено викрадені речі, що належать потерпілій.

На підставі зібраних доказів зазначеній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без внесення застави.

На цей час досудове розслідування в указаному кримінальному провадженні триває, проводяться слідчі (розшукові) дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин вчинення кримінальних правопорушень.

Довідково: санкція тяжчого із злочинів передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1223