Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.07.2019

Під час перевірки ДУ «Черкаський слідчий ізолятор» прокуратура виявила низку порушень

Прокуратурою Черкаської області на виконання вимог ст. 26 Закону України «Про прокуратуру» та наказу Генеральної прокуратури України № 161 від 20.04.2016 із залученням відповідних спеціалістів проведено комплексну перевірку у ДУ «Черкаський слідчий ізолятор» щодо дотримання конституційних прав ув’язнених і засуджених на належні умови тримання, медико-санітарне та матеріально-побутове забезпечення, а також режимних вимог.

Установлено, що незважаючи на вжиті прокуратурою області заходи, у діяльності зазначеної установи попереднього ув’язнення продовжують мати місце порушення вимог Кримінально-виконавчого кодексу України, Кодексу цивільного захисту України, Законів України «Про попереднє ув’язнення», «Основи законодавства України про охорону здоров’я», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та інших нормативних і підзаконних актів. Зокрема, під час зазначеної перевірки виявлено порушення в частині додержання режимних вимог, технічного облаштування вказаної установи, неналежного матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення спецконтингенту.

З метою усунення виявлених порушень прокуратурою області на адреси керівників Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції та філії ДУ «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в Черкаській області внесено акти прокурорського реагування, які на цей час перебувають на розгляді. 

Робота на вказаному напрямі триває.
                                           

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 1506