Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.07.2019

У прокуратурі Черкаської області відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів

25 липня в прокуратурі Черкаської області під головуванням прокурора області Сергія Овчаренка за участю керівництва Черкаської обласної державної адміністрації, Національної поліції в області, Управління захисту економіки в області, фіскальної служби, керівників місцевих прокуратур та начальників територіальних відділів поліції проведено координаційну нараду щодо стану законності та протидії злочинності в Черкаській області, у тому числі її організованим проявам, і корупції.

На нараді підведено підсумки спільної діяльності правоохоронних органів у запобіганні та протидії злочинності, у тому числі організованим її формам, і корупції на території Черкаської області за 6 місяців 2019 року.

Учасниками заходу відмічено, що організація скоординованої роботи та об’єднання зусиль усіх правоохоронців є головною метою наради, адже за цим стоїть усвідомлення пріоритетності завдань, пов’язаних із забезпеченням законності та правопорядку, надійним захистом прав і свобод громадян у поточному році.

Упродовж 6 місяців 2019 року завдяки вжитим скоординованим заходам правоохоронним органам області вдалося значно зменшити кількість вчинення тяжких злочинів, середньої та невеликої категорії тяжкості, злочинів проти життя та здоров’я, проти волі, честі та гідності особи, проти громадського порядку та моральності, злочинів проти власності, проти безпеки руху та експлуатації транспорту, у тому числі подолано тенденцію росту незаконних заволодінь транспортними засобами. Також на території області зменшилася кількість кримінальних правопорушень, вчинених групою осіб, іноземними громадянами, неповнолітніми або за їх участі, особами, які раніше вчиняли кримінальні правопорушення. Покращився стан виявлення злочинів у сфері наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інших злочинів проти здоров’я населення. При цьому зріс рівень викриття осіб, які займаються збутом наркотичних засобів та психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.

Увагу учасників наради звернуто на покращення роботи задля реальної результативності, зокрема щодо виявлення та профілактики злочинів, пов’язаних з корупцією, так і корупційних правопорушень, адже протидія корупції - один із пріоритетних напрямків діяльності всіх правоохоронців.

Порівняно з позаминулим роком більш ніж в половину збільшилася результативність розслідування органами Національної поліції в області кримінальних проваджень про кримінальні корупційні правопорушення. До суду скеровано 41 обвинувальний акт проти 25.

Досягнуто зрушень щодо розслідування кримінальних правопорушень про злочини у бюджетній сфері. До суду скеровано 72 обвинувальних акти, 8 - за фактами розтрати або привласнення бюджетних коштів, виділених на будівництво, утримання та ремонт автомобільних доріг.

Правоохоронними органами області знешкоджено 5 організованих злочинних угруповання у складі 18 осіб.

Окреслено коло проблемних питань, у вирішенні яких правоохоронці повинні вжити першочергових заходів. Зокрема, це вжиття додаткових заходів профілактики окремих категорій кримінальних правопорушень, у тому числі злочинів проти життя і здоров’я особи, майнових злочинів, які в структурі злочинності становлять більшу частину всіх облікованих злочинів, та протидія кримінально-караній корупції під час використання бюджетних коштів, привласненні земель, у першу чергу серед державних службовців вищих категорій, та найбільш небезпечних діянь, пов’язаних з безпосереднім отриманням матеріальних благ.

У ході заходу з інформацією та поясненнями виступили перший заступник прокурора області Володимир Павленко, начальник Головного управління Національної поліції в області Валерій Лютий, перший заступник начальника Головного управління Державної фіскальної служби в області Олег Дерев’янко, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління захисту економіки в області Артем Труба, представники правоохоронних органів, керівники місцевих прокуратур та начальники територіальних відділів поліції.

За підсумками наради визначено першочергові орієнтири спільних скоординованих дій правоохоронців, спрямованих на утвердження законності та протидії злочинності на Черкащині.
 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 1346