Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2019

Ювенальні прокурори перевірили дотримання прав неповнолітніх, які утримуються у ДУ «Черкаський слідчий ізолятор»

Відділом ювенальної юстиції прокуратури проведено перевірку з питань стану додержання прав неповнолітніх, які утримуються в Державній установі «Черкаський слідчий ізолятор». На даний час в установі перебуває 2 неповнолітніх та 2 вагітні жінки.

Начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області особисто поспілкувалася з неповнолітніми ув’язненими щодо умов їх утримання. Під час бесіди обговорено особливості кримінальної відповідальності за вчинення правопорушень та необхідність ресоціалізації в суспільстві після відбування покарання.

Також діти мали можливість поставити прокурору питання, що їх цікавили. Зокрема, що стосується реалізації їх прав у сфері кримінального судочинства.

Вказані заходи спрямовані на формування у неповнолітніх позитивного погляду на життя та профілактику негативних явищ в підлітковому середовищі.

Інформування дітей, які вступили у конфлікт із законом, роз’яснення їм наслідків незаконних дій, позитивно вплине на підвищення їх свідомості.

Крім того, прокурори оглянули корпуси установи: камери, де утримуються неповнолітні ув’язнені та вагітні, учбовий клас, прогулянкові дворики, кімнату психоемоційного розвантаження, спортивний зал для неповнолітніх, харчовий блок.

Разом з тим, виявлено порушення вимог Закону України «Про попереднє ув’язнення» в частині організації харчування для неповнолітніх, проводиться перевірка по даному факту.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1464