Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2019

Прокуратура в судовому порядку забезпечує пільгові умови для харчування дітей незахищених категорій

Черкаським окружним адміністративним судом 02.05.2019 задоволено позовну заяву Звенигородської місцевої прокуратури до Корсунь-Шевченківської міської ради щодо визнання протиправним рішення з питань організації харчування дітей у закладах дошкільної освіти.

Зокрема, визнано протиправним рішення в частині не звільнення від плати за харчування дітей пільгової категорії, які проживають та зареєстровані поза межами міста Корсунь-Шевченківського, сіл Гарбузин та Саморідні Корсунь-Шевченківського району, проте відвідують заклади освіти, розташовані на території вказаних населених пунктів.

Згідно оскаржуваного рішення органу місцевого самоврядування безкоштовно можуть харчуватись в закладах освіти виключно діти, які проживають у межах зазначених адміністративно територіальних одиниць.

Не бажаючи звільняти від плати за харчування дітей, батьки яких є учасниками АТО, та багатодітних родин, міською радою подано апеляційну скаргу на вказане рішення суду.

Основною причиною оскарження є відсутність у міської ради коштів на харчування дітей вказаної категорії. Однак, фінансування для сплати судового збору за внесення апеляційної скарги міською радою було віднайдено.

Обравши принципову позицію щодо недопущення порушення прав неповнолітніх, на даний час, прокуратурою області подано відзив на апеляційну скаргу.

Загалом протягом поточного року прокурорами внесено 11 позовних заяв щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей пільгових категорій.

За принципової позиції органів прокуратури області поновлено права понад 200 дітей.

Питання щодо дотримання вимог чинного законодавства України при забезпеченні організації освітнього процесу перебуває на постійному контролі прокуратури Черкаської області.

                                           

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1505