Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.07.2019

Оголошено підозри 3 членам злочинного угруповання, які збували черкасцям особливо небезпечний наркотичний засіб

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури області 18.07.2019 повідомлено про підозру 3 членам організованої групи за ч. 3 ст. 307 (незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту, а також збут особливого небезпечного наркотичного засобу) Кримінального кодексу України.

Установлено, що члени злочинного угрупування, до складу якого входило троє жителів м. Черкаси, в період часу з грудня 2017 року по 01.08.2018, організували на ринках м. Черкаси дві торгівельні точки, де збували наркозалежним особам особливо небезпечний наркотичний засіб – макову солому. 

У ході проведення обшуку складського приміщення, що в м. Черкаси виявлено та вилучено особливо небезпечний наркотичний засіб – макову солому в кількості 25 кг.

На цей час вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває, проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин вчинення кримінального правопорушення.  

Діяльність організованої групи припинена працівниками прокуратури області спільно з працівниками ГУНП в Черкаській області та Черкаського управління ДВБ НП України.

Довідково: санкцією ч. 3 ст. 307 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

        
Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1255