Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2019

Прокуратура Черкаської області відповідає на безпідставні звинувачення одного з кандидатів у народні депутати України

В засобах масової інформації кандидатом у народні депутати України Кухарчуком Д.В. поширюється недостовірна інформація щодо перешкоджання його виборчій кампанії як кандидата в народні депутати України органами прокуратури (https://18000.com.ua/strichka-novin/dmitro-kuxarchuk-prokuratura-namagayetsya-znyati-mene-z-viboriv/).

Прокуратура області повідомляє, що вказана інформація недостовірна та викривлена.

Хочемо нагадати кандидату у народні депутати України Кухарчуку Д.В., а також мешканцям Черкащини та представникам засобів масової інформації, що Кухарчук Д.В. дійсно є обвинуваченим та підозрюваним у ряді кримінальних проваджень, які розпочато набагато раніше реєстрації Центральною виборчою комісією Кухарчука Д.В. кандидатом в народні депутати України.

Зокрема: Кухарчуку Д.В. оголошено про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України, у кримінальному провадженні за фактом хуліганських дій та нанесення тілесних ушкоджень мешканцям с. Рацеве Чигиринського району Черкаської області під час зборів жителів села, що мало місце 03.06.2016.

Також, Кухарчуку Д.В. повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України, у кримінальному провадженні за фактом грубого порушення громадського порядку, вчиненого групою осіб у розважальному закладі «Cherkassy Bierstube» в м. Черкаси, що мало місце 22.07.2018. Останньому інкриміновано заподіяння умисного середньої тяжкості тілесного ушкодження громадянину К., до речі учаснику антитеростичної операції. Досудове розслідування завершено скеруванням обвинувального акту до Соснівського районного суду м. Черкаси для розгляду.

Крім того,  Кухарчуку Д.В. повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 294 КК України у кримінальному провадженні за фактом організації масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особою, погромами та опором представникам влади із застосуванням предметів, які використовувалися як зброя, а також активній участі у масових заворушеннях, що мали місце 09.03.2019 в центрі м. Черкаси, внаслідок чого тілесні ушкодження отримали 25 працівників поліції.

Таким чином твердження Кухарчука Д.В. щодо здійснення на нього тиску – безпідставні та надумані і є примітивною спробою впливу на об’єктивність досудового розслідування та судового розгляду зазначених вище кримінальних проваджень.

Варто зазначити, що вказана особа неодноразово вчиняла дії, спрямовані на дискредитацію працівників прокуратури Черкаської області.

Звертаємо увагу, що такі дії Кухарчука Д.В. та йому подібних жодним чином не вплинуть на дотримання працівниками органів прокуратури непорушних принципів законності та верховенства права, якими вони керуються у своїй службовій діяльності, зокрема і невідворотності покарання.

До вказаної інформації надаємо відео та фотоматеріали причетності кандидата у народні депутати України Кухарчука Д.В. до вище вказаних протиправних дій.


Прес-служба прокуратури Черкаської області

 

 

 

кількість переглядів: 3724