Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2019

Зловмисника, який наніс тілесні ушкодження працівникові правоохоронного органу чекає кримінальне переслідування на території Азербайджанської Республіки

Прокуратура Черкаської області бере активну участь у міжнародному співробітництві під час кримінального провадження та вживає вичерпні та необхідні заходи з метою виконання завдань Кримінального процесуального кодексу України, зокрема і в питаннях розшуку та притягнення іноземців до кримінальної відповідальності, за злочини вчинені на території України, та які переховуються за межами держави.

Так, у 2015 році громадянин Азербайджанської Республіки Д., будучи студентом одного з вишів м.Черкаси, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, спричинив працівнику правоохоронного органу легкі тілесні ушкодження, у зв’язку з виконанням цим працівником своїх службових обов’язків.

За результатами досудового розслідування, проведеного СВ Черкаського ВП ГУ Національної поліції в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури, вказаній особі складено та в установлений КПК України спосіб повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України.

Після вчинення зазначеного кримінального правопорушення, громадянин Азербайджанської Республіки Д. виїхав за межі України, з метою ухилення від кримінальної відповідальності, у зв’язку з чим була оголошена в розшук, в тому числі і міжнародний.

У 2019 році місцезнаходження розшукуваного встановлено на території Азербайджанської Республіки.

Відповідними міжнародними договорами України, які ратифіковані Верховною Радою України, передбачено, що видача (екстрадиція) власних громадян не здійснюється.

У зв’язку з викладеним, з метою виконання завдань Кримінального процесуального кодексу України, відповідно до вимог міжнародних договорів та чинного законодавства України, у червні поточного року органами прокуратури області підготовлено клопотання про передання кримінального провадження щодо вказаної особи і через Генеральну прокуратуру України направлено до компетентних органів Азербайджанської Республіки з метою притягнення її до кримінальної відповідальності за законодавством азербайджанської сторони.

На цей час прокуратурою області очікується інформація компетентних органів Азербайджанської Республіки щодо результатів кримінального переслідування.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 1503