Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2019

Затримано організовану групу осіб, які утримували нарколабораторію та займалися збутом наркотичних речовин

Прокуратурою області спільно з працівниками Управління Служби безпеки України в Черкаській області в рамках відкритого кримінального провадження проведено низку слідчих дій, спрямованих на документування та припинення незаконної діяльності організованої групи осіб у сфері незаконного обігу прекурсорів та психотропних речовин на території Черкаської та Київської областей.

Установлено, що група осіб з числа жителів Черкаської області з метою особистого збагачення організувала (придбали відповідне обладнання та купували інгредієнти) й утримувала на території Черкаської та Київської областей спеціально обладнані місця для незаконного виробництва прекурсору – фенілнітропропену, з якого в подальшому виготовляла психотропну речовину – амфетамін. Виготовлені прекурсор – фенілнітропропен та психотропну речовину – амфетамін збували  наркозалежним особам на території Черкаської та Київської областей.

Під час спецоперації, яка тривала одночасно в Черкаській та Київській областях, затримано 5 головних членів організованої групи та під час обшуків з незаконного обігу вилучено близько 200 кг прекурсору – фенілнітропропену, загальна вартість якого 8 млн. грн., 1000 кг сильнодіючих отруйних речовин, обладнання для виготовлення психотропних речовин, грошові кошти. Потужності нарколабораторій дозволяли виготовляти до 100 кг прекурсорів на тиждень.

Затриманим особам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 311 КК України (незаконне виготовлення, зберігання прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин, вчинено в особливо великих розмірах).

На цей час тривають невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення повного кола осіб, причетних до вчинення злочинів. Вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1719