Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2019

За незаконне збирання та збут інформації з обмеженим доступом судитимуть групу осіб, до складу якої увійшли правоохоронці

Прокуратурою Черкаської області за результатами досудового розслідування, яке здійснювалося слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Черкаській області, затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно групи осіб, до складу якої увійшли правоохоронці (службові особи органів ДФС однієї з областей України), які здійснювали незаконне збирання, копіювання та збут інформації з обмеженим доступом.

Досудовим розслідуванням установлено, що обвинувачені, маючи доступ до автоматизованої системи митного оформлення (АСМО), будучи обізнаними про заборону передачі службової інформації третім особам, діючи умисно, з корисливих мотивів, копіювали інформацію щодо транспортних засобів із вказаної бази та з належних їм апаратів стільникового зв’язку за допомогою месенджерів «WhatsApp» і «Telegram» передавали вказану інформацію підписникам Тelegram-каналу.

Дії останніх кваліфіковано за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 361-2 та ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст.361-2 КК України (несанкціонований збут інформації, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, та організація несанкціонованого збуту вказаної інформації).

Довідково: за вчинене особам загрожує максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років. 

                                            

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1478