Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2019

На Черкащині затримано зловмисників, які підозрюються у вимаганні грошових коштів

Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

У ході слідства 19.06.2019 працівниками Управління Служби безпеки України в Черкаській області та слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Черкаській області викрито двох чоловіків, які упродовж червня 2019 року, погрожуючи насильством, вимагали грошові кошти в сумі 20 тис. грн. у жителя м. Тальне за неіснуючі боргові зобов’язання.

За результатами проведених слідчих (розшукових) дій у злодіїв вилучено заздалегідь ідентифіковані правоохоронцями грошові кошти, мобільні телефони, ніж та інші речі, які використовувалися ними для вчинення тяжкого злочину.

Зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України безпосередньо на місці вчинення злочину.

Слідчими та прокурорами готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 189 КК України та клопотання до суду про застосування до підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі (розшукові) дії та інші процесуальні дії, направлені на встановлення всіх обставин вказаного злочину, та осіб, які можуть бути причетні до його підготовки та вчинення.

Довідково: санкцією ч. 2 ст. 189 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1650