Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2019

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно сільського голови, який отримав неправомірну вигоду за видачу дозволу на розміщення реклами

Прокуратурою Черкаської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно сільського голови одного із сіл Шполянського району Черкаської області, який обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Установлено, що вказаний посадовець, використовуючи надану йому владу, діючи умисно, з корисливих мотивів,  в лютому 2019 року одержав від підприємця неправомірну вигоду в розмірі 10 тис. грн. за прийняття виконавчим комітетом сільської ради рішення про дозвіл на розміщення реклами на території села та укладення договору оренди рекламних щитів.

Нагадаємо, незаконні дії сільського голови викрито прокуратурою Черкаської області спільно з працівниками Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

Довідково: за вчинене особі загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2003