Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2019

За фактом неетичної поведінки прокурорів у позаробочий час розпочато службове розслідування

Вчора, 11.06.2019, у соціальній мережі Facebook місцевим «активістом», який вочевидь, мав на меті привернути до себе увагу, поширено відео зі святкування дня народження одного з працівників прокуратури області.  Прокуратура області вважає за необхідне зазначений факт прокоментувати.

Дійсно, 07.06.2019, в одному із закладів міста працівники регіональної прокуратури перебували на святкуванні дня народження, однак події відбувалися в неробочий час, ніхто не мав зброї та до правоохоронних органів області жодних повідомлень від персоналу чи відвідувачів закладу про порушення громадського порядку працівниками прокуратури не надходило.

Не дивлячись на це, керівник прокуратури відреагував оперативно на ситуацію, яка склалася, розцінивши поведінку своїх підлеглих як неприпустиму, ще 10.06.2019 призначив службове розслідування.

На теперішній час прокуратурою області проводиться всебічна та об’єктивна перевірка. Тож діям працівників прокуратури буде надано належну правову оцінку. Якщо результати розслідування підтвердять порушення прокурорами в повсякденному житті вимог Кодексу професійної етики та поведінки прокурорів, то матеріали будуть скеровані до Кваліфікаційної дисциплінарної комісії для застосування до них відповідних заходів дисциплінарного впливу.

Наголошуємо, що службове розслідування розпочато ще в понеділок, 10.06.2019. Запевняємо в неупередженості службового розслідування, воно не буде кулуарним і, за наявності підстав, винні особи будуть обов’язково притягнуті до відповідальності.

Водночас окремими «активістами», а по сумісництву підозрюваними у цілому ряді кримінальних проваджень, зі зрозумілих причин штучно роздмухується ситуація з метою дискредитації правоохоронного органу та отримання політичних дивідентів у переддень виборів.

Звертаємося до представників засобів масової інформації з проханням не поширювати неперевірену інформацію та дочекатися висновків службового розслідування.

Прокуратура готова до конструктивної співпраці з активістами та громадськістю щодо встановлення та висвітлення  відомих їм фактів корупційних дій або інших фактів негідної поведінки прокурорсько-слідчих працівників. Саме на співпрацю, а не предвиборну агітацію та чергову піарну біганину. 

Також повідомляємо, що ці події ніяк не впливають на поточну роботу прокуратури, тому прокурори продовжують виконувати свої службові обов’язки відповідно до вимог чинного законодавства, усвідомлюючи важливість покладених на прокуратуру завдань.

Усі ми зацікавлені в тому, щоб права та інтереси громадян і держави захищали лише достойні люди.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 3349