Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2019

У Черкасах митних брокерів викрито на незаконному оформленні документів про розмитнення транспортних засобів з іноземною реєстрацію (ФОТО)

Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо законності дій службових осіб одного з приватних підприємств (митних брокерів)  під час оформлення документів про розмитнення транспортних засобів з іноземною реєстрацією, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу  України.

Завдяки скоординованим заходам прокуратури Черкаської області, Управління Служби безпеки України в Черкаській області та слідчого управління Головного управління Національної поліції в Черкаській області під час проведення обшуків за місцем здійснення митними брокерами своєї діяльності виявлено та вилучено незаповнені бланки договорів купівлі-продажу транспортних засобів, оформлені від іноземних підприємств, копії договорів купівлі-продажу транспортних засобів у іноземних підприємств з ознаками підробки, а також ряд інших документів, які ставлять під сумнів законність дій службових осіб, які надають публічні послуги в м. Черкаси, під час оформлення документів про розмитнення транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Окрім того, вилучено більш як 20 печаток іноземних підприємств і печатку нотаріуса іноземної держави, якими, на думку органу досудового розслідування, посвідчувалися підроблені документи щодо вартості транспортних засобів з іноземною реєстрацією під час їх розмитнення з метою зменшення суми митних платежів.

Наразі тривають першочергові слідчі та процесуальні дії, встановлюється сума збитків, завданих державі.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1446